Zeeuws Centrum voor Amateurtheater (ZCA) is ZEEUWS EENAKTERFESTIVAL GEWORDEN

Vanaf 2020

!!!Zeeuws Eenakterfestival 2020 is GEANNULEERD!!!

 
We hebben door de situatie met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) helaas de beslissing moeten nemen om het aankomende Zeeuws Eenakterfestival 2020 in het weekend van 17 en 18 april te annuleren.
Het is een beslissing welke we betreuren maar de huidige omstandigheden en onzekerheden hebben ons hier toe genoodzaakt.
Het Zeeuws Eenakterfestival zal een jaar worden doorgeschoven naar 2021.
 
Met vriendelijke groet,
Stichting Zeeuws Eenakterfestival

===============================================================

Stichting Zeeuws Eenakterfestival

 
De vereniging Zeeuws Centrum voor Amateurtheater (ZCA) is inmiddels omgezet naar stichting Zeeuws Eenakterfestival. Een lange periode van wikken en wegen, intern in het bestuur en via diverse algemene ledenvergaderingen is in 2018 het traject ingezet om te komen tot deze omvorming. Het is namelijk niet zo dat je het van de 1 op de andere dag even aanpast. 

We hebben binnen het bestuur er uitvoerig over gehad, de situatie van het ZCA met betrekking tot haar doelstelling en het Zeeuwse amateurtheater. Wat kunnen we en wat zijn de wensen. Duidelijk bleek dat de rol van het ZCA veranderd te zijn. Deels door minimale bestuurscapaciteit, wegvallen van subsidie, de ambitie welke bij de jtsz is ondergebracht en minder behoefte vanuit het veld. Wat wel al sinds jaar en dag stond en blijft staan is het Eenakterfestival. Omdat we tot de conclusie kwamen dat dit behouden dient te blijven, hebben we hier volledig op ingezet. 

Hiervoor zijn we gaan oriënteren bij de notaris (welke ons al eerder heeft begeleid in het refreshen van de statuten), her en der in het veld eens een balletje opgegooid want men hiervan vond en uiteraard via onze leden. Uiteindelijk na aardig wat voorwerk kwam in februari 2019 de beslissing en akkoord via de algemene ledenvergadering om het traject door te zetten. 

En in 2020 is het dan zover we zijn stichting Zeeuws Eenakterfestival geworden, dit betekent dat we geen leden meer hebben en ons primair richten op het jaarlijks organiseren van het festival. Dit jaar helaas door corona (COVID-19) geen editie, maar wees gerust in 2021 zijn we weer terug voor de 34e editie! 

Dit betekent dat op termijn deze website vervalt en dat ook langzamerhand ZCA uit beeld verdwijnt. En dat is echt niet zomaar iets, een instituut wat al sinds de jaren 70 actief is geweest binnen het Zeeuwse amateurtheater. In vroegere tijden behoorlijk aanwezig, maar de laatste jaren bleek de behoefte minder. Het heeft ook te maken met de huidige tijd en de manier waarop het amateurtheater is ingericht. Nog steeds wordt er volop gerepeteerd met prachtige voorstellingen welke eruit voortvloeien maar dat blijkt ook goed zonder het ZCA te kunnen. Toch dank aan iedereen voor de jaren van support!